strandkonyvtar web

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2022-től egy vadonatúj strandkönyvtárban köszönthetjük az olvasni szerető
strandlátogatókat a Wesselényi strandon!

A strandkönyvtár 2008 óta működik a Wesselényi strandon. Az alapelv az volt, hogy a használók ott is hozzáférjenek a szolgáltatáshoz, ahol nyáron a legtöbb idejüket töltik – a vízparton. A Strandkönyvtár elindításával a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár nem csak új szolgáltatást indított, hanem megteremtett egy szolgáltatástípust, amely azóta elterjedt a térségben. A strandi kölcsönzőhely bővíti a strand szolgáltatásait, emeli annak színvonalát közelebb viszi az olvasást és a könyvtárat az emberekhez. A kezdeményezés elismerten Balatonalmádiból indult, ezért méltán helyet kapott a Balatonalmádi Értéktárban is.*

Korábban egy fa pavilonban valósult meg nyaranta a balatonalmádi strandkönyvtár a keleti bejárat közelében, ahol kölcsönzés mellett egyéb programokkal is szolgáltunk a strandolóknak: könyvbemutatók, mesemondás, egyéb foglalkozások. 2022-ben azonban Magyarország Kormánya támogatásával egy konténer került elhelyezésre a röplabdapálya mellett, ahol idéntől nemcsak modernebb, de kiegészülve raklap bútorokkal és napvitorlákkal, egy sokkal kellemesebb környezetben lehet igénybe venni a könyvtári szolgáltatásokat a strandon.

A strandkönyvtár 2022. június 1-jén nyit meg és keddtől szombatig naponta 10-17 óra között várja az olvasni vágyókat megújult kínálattal, csocsóval, napi kvízshowval és meseolvasással, de akár meccseket is lehet majd itt nézni alkalomadtán.

Galéria

* Forrás: helyismeret.hu