Hallottatok már 7 napos táborról? Valószínűleg kevés ilyen létezik. De nemcsak ez volt Harry Potter tábor különlegessége, melynek 2022. június 27. és július 3. adott helyet a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár.

P7039857

Első napon a Pannónia előtti platánosban gyülekeztek az akkor még muglik, majd felülhettek a Roxfort Expresszre, ami elvitte őket a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Balatonalmádi Tagozatába.

Az izgatott, de picit megszeppent muglisereget tanáraik várták:
• Venom Mortem Potio Hypo professzor, igazgató, arany fokozatú okleveles főmágus
• Annuska Salvuska Galagonya professzor, igazgatóhelyettes, okleveles magizoológus, mágikus lények terepkutatója
• Madame Porh-Theka, varázstárgy-ellátó, és-bűvölőszaktekintély
• Bernadett von der Britomartisz-Berzengj, jóslástan valamint kulcs és háztájőrző
• Luci Muci professzor, sötét varázslatok kivédője
• Gyütt-a-Menta professzor, gyom és gyógynövénytan okleves maggi-herrbiológusa

A Teszlek süveg beosztotta a kis tanoncokat a Griffendél, Hugrabug, Hollóhát vagy Mardekár házakba és elkezdődött a tanév, azaz 7 napnyi csodavilág, tanulás, varázslás, kézműves fogalkozások, kincskeresés, kviddics meccsek Madame Fridus Huss kviddics oktatóval, majd a 7. nap végén egy igazi varázslóbulival, a házimanó infrastuktúra inspektrovával, Encyvel!

A tábor végére remekül összerázódott a 18 fős kis csapat, együtt dolgoztak, játszottak a gyerekek, teljesen belemerülnek a csodavilágba, olyannyira, hogy Bernadett von der Britomartisz-Berzeng Béla nevű kígyóját rajongásig megszerették és bár a kígyónak, eredileg amolyan gonosz, elvarázsolt szerep jutott volna a tábor során, ezt a gyerekek nem engedték, sőt, össze is házasították utolsó napon a Mardekár ház kígyójával, Szőlővel.
Igazi happy end!

Minden kis varázslótanonc úgy hagyta el az almádi Roxfortot, hogy alig várja a következő tanévet.

Tiszteletet érdemelnek az oktatókat megszemélyesítők, akik a hőség ellenére minden nap kreatívan, fáradhatatlanul és szeretettel foglalkoztak a gyerekkel.
A tábor megálmodója, Simicz Andrea, a Hugrabug Ház vezetője, mellé csatlakozott a Pannóniából Sáray Anna, a Griffendél Ház vezetője, Pirik-Barta Bernadett, a Mardekár Ház vezetője és Tóth Luca, a Hollóház vezetője. Ők négyen terelgették a gyerekeket 7 teljes napig, néha még a tábor napi befejezte után, esténként is új feladatokon, versikéken agyalva és készülve a másnapi foglalkozásokra. A napi kviddics meccseket Dankó Friderika vezényelte le, illetve a tanári kart erősítette Fábián László és Boross László is.
A gyerekek napi étkeztetésében a Három Majom bisztró és Szűcs Enikő segédkezett.

Igazi csapatmunka volt ez a tábor, s ha minden igaz, jövőre újra indul a Roxfort Expressz!

GALÉRIA a táborról